Хижа Рилски езера е разположена в непосредствена близост до уникалния природен феномен – Седемте рилски езера. Тя предлага съвременни условия за настаняване, чистота и уют, богато разнообразие от храна и напитки. Тук може да изкарате чудесно както лятната си почивка, зимния си ски и сноуборд уикенд, така и вашия празник или вашето фирмено мероприятие.

Хижата се намира в Национален парк Рила на 2135 метра надморска височина, над курортно селище Паничище. До нея можете да достигнете както пеша от други хижи в планината, така и с открития двуседалков лифт, тръгващ от района на хижа Пионерска, докъдето пък лесно се стига с автомобил или обществен транспорт.

С леки автомобили се достига до долна станция на лифта – Хижа Рилски езера се явява горна станция. От долна до горна станция се стига с лифт или пеша. Цената на човек с лифта в едната посока е 10лв, в двете – 18лв. За групи над 10 човека се ползва отстъпка от цената на билет. За информация за пътническа седалкова въжена линия “Рилски езера” може да се осведомите на телефон – 0884 163 479.

От Великолепието на Рила планина, чистият въздух, топлината на слънчевите лъчи и красотата на неповторимите Седем рилски езера могат да се оценят най-добре през лятото. Огромната шир в района на Хижа Рилски езера предлага на туристите необятни възможности за преходи или разходки, спорт и занимания сред природата.

Безспорно през лятото най-атрактивен в района е природният феномен Седемте рилски езера. Разположени в живописни циркуси под не по-малко красиви била и върхове, езерата Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното могат да бъдат видени в 4-5-часова разходка от хижата.

От години предпочитано място за практикуване на зимни спортове – ски и сноуборд, е пистата край хижата, съоръжена със ски влек от тип “паничка”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *